У Запорізькій області пройшов новий обмін тілами загиблих бійців

Обмін відбувався за формулою "50 на 50".

Російська Федерація та Україна провели черговий обмін тілами загиблих військових. Додому повернулися 50 полеглих героїв.

Про це повідомили в прес-службі Мінреінтеграції України

"На лінії фронту в Запорізькій області пройшов обмін тілами загиблих військових між Україною і Росією за формулою "50 на 50". Відповідна домовленість була досягнута в результаті переговорів за участю Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 50 українських загиблих бійців 37 – героїчні захисники Азовсталі.

"Операція з обміну проводилася Міністерством з реінтеграції тимчасово окупованих територій, ГУР МОУ, СБУ, ГШ ЗСУ та іншими силовими структурами України. Процес повернення тіл загиблих українських військових триває", - вказав у відомстві.

Як раніше повідомляв УНІАН, 4 червня стало відомо про перший офіційно підтверджений обмін з російською стороною загиблими військовими з початку війни в Україні. Йшлося в цілому про 320 тілах, за формулою "160 на 160". Сам обмін був проведений за два дні до публічного оголошення про нього – на лінії фронту в Запорізькій області. 

6 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що у російському полоні перебувають понад 2500 українських військових з "Азовсталі".

Вас також можуть зацікавити новини: