Військовий аналітик дав невтішний прогноз щодо ударів окупантів по Україні

Петро Черник зазначив, що українці пережили "ракетне цунамі".

Російська Федерація має ще ракетний потенціал для ударів по Україні. Йдеться про зенітні ракетні комплекси С-300.

"Вони будуть їх застосовувати, але разом з тим Україна пережила просто жахливе ракетне цунамі - понад 6000 пусків їхніх неядерних ракет разом з "Шахедами", - розповів військовий аналітик полковник Петро Черник під час онлайн-брифінгу в Military Media Center.

При цьому він вказав, що окупантам не вдалося зломити дух опору українців, які хочуть жити вільно і вирватися з азіатсько-монгольського тиранічно-політичного світу.

"Разом з тим, усвідомлюючи, що ця війна екзистенційна – "або вони нас, або ми їх", росіяни чи не єдину правду говорять на своїх інформаційних майданчиках, що після своєї класичної військової поразки їх не буде, вони будуть битися на смерть, а значить, нам ще видихати дуже рано", - підсумував Черник.

ЗРК С-300 - чим відомі комплекси

Зенітно-ракетні комплекси С-300 - можуть вражати різні цілі на відстані від декількох до 200 кілометрів. Їх зазвичай використовують для захисту великих промислових і адміністративних об'єктів, військових баз і пунктів управління.

Водночас російські окупанти часто застосовують ЗРК С-300 для ударів по мирних містах України. Так, 1 лютого росіяни вдарили по житловому будинку в Краматорську.

З-під завалів будинку вдалося дістати тіла трьох загиблих, травмовано 18 осіб, з них 8 осіб госпіталізовано, а 2 людини врятовано.

За даними Міністерства внутрішніх справ, по Донецькій області окупанти вдарили "Іскандерами-до", С-300,"Градами", "Смерчами", артилерією і танками - постраждали 10 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: