Окупанти вдарили по Україні "шахедами" / фото ua.depositphotos.com

У ніч на 1 січня російські окупанти здійснили в усіх відношеннях рекордний за своєю маніакальністю наліт дронів-камікадзе Shahed-131/136.

Така думкою поділився військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Застосовано 90 дронів-камікадзе Shahed-131/136, з яких збили 87. Це абсолютний рекорд, що лише підтверджує, що командування окупантів спеціально і заздалегідь готувало такий наліт на тилову Україну в новорічну ніч. Маніяки не відмовляються від свого фетишу - терору і вбивств на знакові дати", - підкреслив аналітик.

Коваленко звернув увагу, що в ході цього нальоту одночасно були використані не тільки всі основні майданчики для пуску, мис Чауда, Курськ, Приморсько-Ахтарськ, а й максимальна кількість груп - 14, у яких була своя унікальна траєкторія польоту, що ускладнювало їх перехоплення.

Відео дня

"У підсумку, це була найдовша атака дронів-камікадзе Shahed-131/136, що тривала 14 годин, а маршрути дронів досягали з урахуванням маневрування до 1 тис. км", - деталізував експерт.

Основні міста, які були цілями цього нальоту: Одеса, Дніпро, Херсон, Кривий Ріг, Запоріжжя, Львів. "Варто звернути увагу на те, що дрони-камікадзе Shahed-131/136 поцілили в музей Романа Шухевича в Білогорщі Львівської області та університет в Дублянах, де навчався Степан Бандера. Тобто, росіяни навмисно закоординували удар на цивільні об'єкти! З урахуванням того з ким вони пов'язані, можна тільки зайвий раз відзначити те, якою кісткою в горлі Шухевич і Бандера залишаються у російських недоімперців", - прокоментував Коваленко. 

Так само, в грудні був встановлений абсолютний рекорд із застосування за місяць дронів-камікадзе Shahed-131/136 - 689 одиниць.

Коваленко нагадав, що наліт минулої новорічної ночі склав рекордні 45 дронів. У зв'язку з цим аналітик зазначив, що Shahed-131/136 стають все більш серйозною проблемою, яку невідкладно необхідно вирішувати комплексно. "У вирішенні цієї проблеми повинні бути зацікавлені не тільки в Україні", - вважає аналітик.

Нічна атак дронів

У новорічну ніч окупанти атакували територію України дронами. В результаті атаки попадання зафіксовані в Одесі, Миколаївській області, Львові.

Вранці повітряні сили повідомили, що в новорічну ніч ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed. "Всього зафіксовані пуски 90 ворожих безпілотників Shahed-136/131. Також ворог завдав удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківській області, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31п та однією Х-59 з тимчасово окупованої території Херсонської та Запорізької областей", - йшлося в повідомленні Повітряних сил.

Вас також можуть зацікавити новини: