Експерт спрогнозував, чи припинить Росія ракетні атаки / скріншот

Зменшення запасів ракет не змусить Росію припинити обстріли України.

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, зазначивши, що РФ може застосовувати різні тактики ракетних атак, передає 24 канал.

"На жаль, на сьогоднішній день не видно ознак того, що ракетні атаки припиняться. Більш того, тенденція останнього тижня може тривати в майбутньому", - вважає експерт.

Відео дня

На думку Мусієнка, Росія може накопичувати близько 100-120 ракет і завдавати ударів у дві фази протягом одного тижня, або ж росіяни можуть зберегти попередню тактику та обстрілювати Україну раз на 1-2 тижні.

Дефіцит ракет в Росії - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у Росії виник дефіцит балістичних ракет і закінчуються запаси крилатих ракет "Калібр". Це сталося через вплив економічних санкцій проти РФ, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький:

"Те, що вони зараз виробляють, це залишки тих комплектуючих, які були на складах РФ. Крім того, українською розвідкою проводяться заходи, щоб не допустити нарощування виробництва будь-якого озброєння на території РФ".

За даними начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, запасів крилатих ракет в Росії залишилося на дві-три масовані атаки по Україні. На одну ракетну атаку окупантам знадобиться півтора-два місяці для того, щоб зробити необхідну кількість крилатих ракет.