ЗСУ не вистачає ресурсів, щоб утримувати всю лінію фронту / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Через перебої із західною військовою допомогою Україні складно тримати оборону проти постійного російського натиску. На тлі дефіциту артилерійських снарядів і систем ППО українській армії, можливо, доведеться "скоротити" лінію фронту, залишивши деякі території, заявив в інтерв'ю ERR полковник естонської армії Янно Мярк.

За його словами, у ЗСУ склалася критична ситуація з протиповітряною обороною та артилерійськими снарядами, і агресор це знає. Зокрема українська армія не може наситити фронт достатньою кількістю ППО, оскільки ці системи зараз прикривають українські міста.

"Росія, безумовно, намагається скористатися деяким застоєм або невизначеністю щодо західної військової допомоги. РФ активізує нанесення авіаударів і атаки безпілотників, щоб похитнути бажання Заходу допомогти Україні", - сказав полковник.

Відео дня

Мярк висловив думку, що Україні складно утримувати нинішню лінію фронту з наявними ресурсами, тому протяжність фронту, імовірно, доведеться скоротити, якщо військові поставки зі США не збільшаться.

Водночас полковник естонської армії досить критично налаштований і щодо можливостей агресора. За його словами, росіянам може не вистачити ресурсів для початку нового весняного наступу, про який говорять останнім часом.

"Якщо подивитися на живу силу, то, судячи з усього, російські війська здатні підтримувати нинішні темпи наступу, і, можливо, можуть почати наступ на новому напрямку. Але оцінити ймовірність цього досить складно", - сказав військовий.

Ситуація на фронті: останні новини

Як писав УНІАН, російські війська вже зайшли на висоти на схід від Часового Яру, і ситуація там досить важка. Аналітик проекту DeepState підкреслив, що Часів Яр має стратегічне значення, оскільки стоїть на панівних висотах.

Також ми розповідали, що російська армія здійснила наймасштабніший танковий штурм за весь час війни. Він відбувся на захід від Авдіївки минулої суботи й обернувся повним провалом для агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: