Експерт оцінив шанси росіян захопити Дніпро під час можливого наступу

Олег Жданов зазначив, що українські військові мають всі шанси утримати свої позиції.

Військовий експерт Олег Жданов оцінив можливість окупантів захопити Дніпро в ході нового наступу на Україну. Він сумнівається, що росіяни зможуть хоча б вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Ймовірність того, що наступ російських військ дійде до міста Дніпра дорівнює 0,01%. 99,9% - що наступ РФ не те, що не дійде до Дніпра, а навіть не вийде на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. У нас є всі шанси утримати позиції", - заявив експерт у своєму YouTube-каналі.

Також він нагадав, що Кремль ніколи не хвилювали втрати російської армії.

"Подивимося, на скільки часу у російських військ вистачить сил і ентузіазму, щоб тримати цей темп наступу з такою кількістю втрат. Хоча кількість втрат Кремль ніколи не хвилювало, але наскільки вистачить поповнювати ряди мобілізованих", – підсумував Жданов.

Новий наступ Росії - що відомо

Журналісти видання ft повідомили, що Київ отримав інформацію про новий наступ Росії вже протягом 10 днів.

При цьому глава Міноборони вважає, що в Кремлі занадто сильно люблять символізм, тому новий наступ армії РФ приурочать до 24 лютого - річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У Генштабі ЗСУ на ранок 6 лютого повідомили, що за минулу добу українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Верхньокам'янське, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кам'янка, Північне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: