Окупанти вдарили по Миколаєву / фото злочинності.Ні

На третю ніч терору російські окупанти використовували меншу кількість засобів ураження, ніж на 19 липня, але з новою номенклатурою - "Іскандер-К".

Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

Удар на 20 липня являв собою задіяння і збиття:

Відео дня
  • 7/0 - П-800 "Онікс"
  • 4/0 - Х-22
  • 3/2 - КРМБ "Калібр"
  • 5/3 - "Іскандер-К"
  • 19/13 - Shahed-136

"Було задіяно в цілому 38 засобів ураження. На 19 липня було задіяно 63 засоби ураження", - звернув увагу експерт.

"Мене продовжує хвилювати питання, чому коли окупанти застосовують ДЕПЛ пр. 636. 6 "Варшав'янка", вони запускають 3 ракети, а не 4, адже пускові цих підводних човнів розраховані на 4 ракети?... Схоже росіяни на одній зі своїх ДЕПЛ мають несправну пускову, тому запускають по 3 ракети замість 4", - допустив аналітик.

Також Коваленко зазначив, що примітно застосування аеробалістичних ракет Іскандер-К, пуск яких здійснюється з суші і перехоплення яких можливе в певній фазі польоту. "Їх поява в номенклатурі обстрілів явно обумовлена нестачею однієї з компонент ураження", - констатував експерт.

"Не зовсім зрозумілий і сенс пуску 7 ракет П-800 "Онікс", адже, найчастіше, це парний пуск, тобто, або 6, або 8. Одна ракета або не стартувала, або, щось під час пуску пішло не так?", - зазначив аналітик.

Коваленко зробив висновок, що російські ракетні удари по Україні не просто сплановані, а розписані по ночах. "Найближчі ночі явно не будуть для Одеси, Миколаєва та інших портових міст спокійними. Якщо навіть не настільки масовані ракетні удари, як на 19 липня, то нальоти дронами, Росія зможе деякий час тримати на рівні терору", - підсумував Коваленко.

Ракетний удар по Україні

Сьогодні вночі російські окупанти атакували південну частину України. Вони запустили крилаті ракети і дрони-камікадзе. Попадання були зафіксовані в Одесі та Миколаєві. 

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, всього противник випустив 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе. Зокрема 7 крилатих ракет "Онікс" були випущені з берегового ракетного комплексу"Бастіон" в окупованому Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: