Місто під постійними обстрілами / фото facebook.com

У зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії на територію незалежної України та постійними ракетними ударами, місто Миколаїв залишили від третини до половини населення.

Про це повідомив глава Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталій Кім у відеоінтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Щоб бути об'єктивним, від третини до половини, напевно (виїхали). Я думаю, що це більшою мірою залежало від можливостей людей. Це розумно і логічно. Якщо у людей була можливість і якийсь запас виїхати та провести два-три-шість місяців (поза містом), вони, звичайно, поїдуть. А якщо у людей запасів не було, їм нікуди їхати, їм треба працювати, годувати сім'ї й таке інше", - сказав він.

Відео дня

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • По всій Україні йдуть запеклі бої. Ворог бомбить міста, з особливою жорстокістю знищується мирне населення. Населені пункти буквально стираються з лиця землі.
  • Російські загарбницькі війська обстрілюють Миколаїв з "Градів", систем залпового вогню, днями вдарили по місту забороненими касетними боєприпасами.