Війна в Україні набуває обрисів війни четвертого покоління, - експерт

Для досягнення миру Україні потрібна авіація, дрони, ракетне озброєння та артилерія, каже Селезньов.

Війна, яку Росія розвʼязала проти України, набуває обрисів війни четвертого покоління. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу і колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Як він зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ, така війна характеризується тим, що на полі бою насамперед працюють безпілотні системи, розвідка, використовуються засоби високоточного ураження. І коли ці фактори обʼєднані в одну мережу, це є основою для отримання переваги на передовій. 

"Немає такої зброї, яка здатна принести мир на територію України. А ось комплексне використання різних типів озброєнь, техніки та обладнання насправді цю місію здатне реалізувати. Нам потрібна і штурмова, і винищувальна, і бомбардувальна авіація для того, щоб завдавати ударів по розташуванню ворожих сил і засобів, для того, щоб блокувати їхні логістичні маршрути, хаби та центри. Необхідне нам ракетне озброєння, щоб виконувати ту ж саму місію. Необхідна артилерія і боєприпаси до неї, щоб знищувати всі ворожі сили та засоби в ближній зоні ведення бойових дій. Також нам необхідні дрони й дуже потужні та серйозні системи радіоелектронної боротьби для того, щоб гасити ворожі дрони", – констатував Селезньов. 

Війна в Україні: це варто знати

Окупанти підтягнули резерви на лівобережжя Херсонщини – там побільшало професійних російських військових. Проте через розбрат в лавах загарбників інтенсивність штурмових дій ворога нестабільна, повідомили в Силах оборони. Українські захисники контролюють ситуацію і продовжують розширювати плацдарм, сказала Наталія Гуменюк. 

Тим часом Авдіївка Донецької області потерпає від ворожих обстрілів авіабомбами. Тільки за 8 днів росіяни випустили по місту 132 керовані авіабомби – це майже стільки, скільки окупанти застосували там за весь 2023-й рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: