Росіяни масово обстрілюють Авдіївку авіабомбами / фото Telegram, Віталій Барабаш

Російські окупаційні війська масово обстрілюють Авдіївку Донецької області керованими авіабомбами. Про це повідомив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. 

"КАБи орієнтовно наприкінці літа почали летіти в місто, на початку вересня. До цього були ФАБи, НУРСи і просто ракети. За 2023 рік в Авдіївку прилетіло близько 150 КАБів, по-моєму, 146. Від 1 січня за 8 днів – 132 КАБи", – розповів він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, окупанти переважно гатять по центральній частині міста, де сконцентровані багатоповерхові будинки. Під ворожим вогнем також перебуває стара частина Авдіївки, адмінбудівлі тощо.

Відео дня

"Останнім часом почастішали варіанти, що вони намагаються влучити саме в дорогу, перебити дорожнє полотно", – додав Барабаш.

Очільник Авдіївської МВА наголосив, що внаслідок атак з боку окупантів гинуть і дістають поранення мирні люди. 

Удари РФ по Україні

Вранці у суботу, 13 січня 2024 року, російські окупаційні війська вчергове завдали масованого ракетного удару по Україні. На українські міста летіли Shahed-136/131, ракети "Кинджал", Х-101, Х-555, Х-55 тощо. Для атаки ворог застосував стратегічні бомбардувальники Ту-95МС.

У Повітряних силах повідомили, що всього було зафіксовано 40 засобів повітряного нападу противника. Знищено 7 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну – Х-59. Понад 20 з усіх перелічених засобів повітряного нападу, що не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей завдяки роботі РЕБ.

Вас також можуть зацікавити новини: