Українські війська стримують ворога / фото 117 окрема механізована бригада

Війна в Україні досягла критичної точки. Контрнаступ ЗСУ виявився менш успішним, ніж багато хто очікував. Це дало російським військам час вкопатися і отримати перевагу. Щоб врахувати нинішні реалії, Україна та її прихильники повинні слідувати адаптованій стратегії, що складається з п'яти основних елементів, пише The Wall Street Journal.

По-перше, військові зусилля України повинні бути більше зосереджені на обороні, зазначає видання.

"Києву необхідно зберегти територію, яку він все ще контролює... Українським силам слід створити укріплені оборонні лінії і використовувати сучасні датчики та безпілотники, щоб запобігти новому захопленню земель Росією", - йдеться у публікації.

Відео дня

По-друге, Україні необхідно знизити свою залежність від іноземної допомоги, додали в WSJ.

По-третє, США та інші країни повинні допомогти Україні створити посилену мережу протиповітряної та протиракетної оборони, акцентував журнал.

По-четверте, Україна повинна націлитися на російські лінії постачання на сході України і на заході Росії, і по-п'яте, Україна повинна посилити загрозу для РФ у Криму, пише WSJ:

"Це повинно включати в себе удари на великі відстані, а також спеціальні операції проти російських сил, баз і ліній постачання. Чому Керченський міст продовжує стояти, залишається загадкою. Щоб забезпечити можливість цих ударів, США і західні прихильники повинні надати Україні зброю більшої дальності з більшим бойовим навантаженням і зняти заборони на використання цієї зброї для атак на війська і логістику на території Росії".

Йдеться про такі ракети, як TAURUS і ATACMS.

Патова ситуація на фронті в Україні - заява Зеленського

Як писав УНІАН, президент Володимир Зеленський заявив, що на фронті в Україні склалася патова ситуація, Україні потрібні сучасні технічні засоби:

"Щодо війни на фронті - це патова ситуація, це факт, тому що були затримки з технікою, а затримки означають помилки. Ми воюємо проти терористів, які мають одну з найбільших армій у світі, боєприпасів не вистачає, потрібні сучасні технічні засоби".

Вас також можуть зацікавити новини: