Окупанти намагаються повністю узяти під контроль Рубіжне і захопити Сєвєродонецьк (фото)

оновлено

За добу російські окупанти здійснили 26 артилерійських обстрілів Луганщини.

Російські окупанти намагаються повністю узяти під контроль Рубіжне, перекрити трасу Лисичанськ-Бахмут та захопити Сєвєродонецьк.

Про це йдеться у зведенні Луганської обласної військової адміністрації станом на 8:00.

"Луганщина: артилерійські обстріли усієї території області. Всього 26. Росіяни намагаються повністю узяти під контроль м.Рубіжне, перекрити трасу Лисичанськ-Бахмут та взяти Сєвєродонецьк - 9 обстрілів за добу", - йдеться у зведенні.

За добу в області пошкоджено 24 житлових будинки.

Зазначається, що тривають бої у Білогорівці.

Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, ЗСУ знищили російських загарбників біля Білогорівки, які намагалися переправитися через річку Сіверський Донець.

"Наші захисники двічі зупиняли спроби росіян переправитися через річку, підірвавши два понтонні мости поблизу Білогорівки", - повідомив він.

Також Гайдай зазначив, що на Луганщині ситуація значно погіршилася, тривають потужні бої у Білогорівці, Комишувасі та на підступах до Сєвєродонецька.

"Обстріли посилилися по всій лінії луганського фронту. Потужні бої тривають в Білогорівці, Комишувасі та на підступах до Сєвєродонецька. Ситуація значно погіршилася", - зазначив він.

За словами Гайдая, під контролем України наразі перебувають Сєвєродонецьк та села громади, Лисичанськ та села й містечка громади, Гірське із селами та містечками громади, а також частина Рубіжного.

"Рашисти тактику не змінюють: руйнують міста і тільки потім заходять на випалені землі. Білогорівка зараз стримує російську навалу...", - наголосив Гайдай.

За його словами, в окупованій Попасній масово зникають люди, окупанти шукають українських активістів.

"Єдина дорога, яка нині з‘єднує Луганщину з "великою землею", перебуває під обстрілами. Поїздки надто ризиковані", - уточнив голова ОВА.

Він нагадав, що на Луганщині немає електрики, води, газу та мобільного зв‘язку, а захоплені населені пункти знищені повністю.

Як повідомляв УНІАН, 11 травня стало відомо, що в адмінцентрі Луганської області - місті Сєвєродонецьк - внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено близько 70% будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: