Секретар РНБО пояснив, як правильно називати окупантів: чому не варто зловживати неологізмами

оновлено

Образ супротивника не потрібно розмивати, зазначив Данілов.

Українцям не варто надто часто називати російських загарбників новими термінами (неологізмами), оскільки це розмиває образ супротивника.

Потрібно писати "Росія", "росіянин", "рускій" і відразу документувати для історії ті злочини, які було скоєно, щоб в український історичній пам’яті назавжди закарбувалось, який саме народ несе відповідальність за криваву війну проти нашої держави, і мерзота російського "братства" ніколи не була забута, написав секретар РНБО Олексій Данілов на своїй сторінці у Facebook.

"Нам, напевно, не варто занадто захоплюватися вживанням нових термінів - орк, р*сня, свинособака… Не потрібно розмивати образ ворога, так би мовити… Тим більше, орки проти того, щоб їх ставили в один ряд з росіянами)… Тим більш образливе таке порівняння для собак і ні в чому невинних свиней, які до того ж, як виявилось, набагато охайніші й чистіші, ніж окупанти", - зазначив чиновник.

Важливі заяви Данілова щодо війни України з РФ - це треба знати

21 грудня стало відомо, що Олексій Данілов назвав найближчі три місяці вирішальними для всієї війни України з Росією. За його словами, армія Росії продовжить наступати на фронті.

Раніше секретар РНБО говорив, що війна закінчиться перемогою нашої держави, але це станеться не раніше весни-літа.

Варто зазначити, що на українській землі вже ліквідували близько 102 тис. 050 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: