ЗСУ продовжують бити окупантів / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Влада країн Заходу схиляється до того, що війна РФ проти України буде довгою і її не вийде завершити, завдяки одному контрнаступу ЗСУ.

Таку думку висловив один з найбільш авторитетних військових аналітиків Майкл Кофман з Фонду Карнегі за міжнародний мир, передає Бі-бі-сі.  Кофман оцінив контрнаступ, в ході якого ЗСУ вдалося прорвати російську оборону. Однак він не схильний називати це вирішальним проривом. На його думку, українські військові "розширюють пролом", але поки його масштаби не дозволяють говорити про перелом, який може наступити, якщо ЗСУ введуть в бій бронетехніку.

Він вказав, що на Заході вважали, що цей контрнаступ дасть Україні перевагу на переговорах з РФ, проте до цього часу "від цієї думки, хоча і не повністю відмовилися, але вона значною мірою відходить на другий план".

Відео дня

"Люди розуміють, що війна буде довгою і потенційні способи зробити цю війну короткою залишилися в минулому. Основне планування має зосередитися на більш затяжній війні, в якій, як і у всіх війнах, будуть різні фази", - висловив думку експерт.

Комі того, Кофман вказав, що якщо в ході контрнаступу ЗСУ візьмуть Токмак, то це означатиме успіх операції. 

Також аналітик висловив думку, що можливе надання Україні ATACMS допоможе ЗСУ, але не стане вирішальним. Аналітик вважає, що якщо українські військові отримають варіант цієї ракети з касетною, а не фугасною боєголовкою, це допоможе їм вражати більшу кількість російських цілей. Однак Кофман зазначив, що ЗСУ буде складно визначати цілі, положення яких швидко змінюється, або ж у цьому питанні їм доведеться покладатися на допомогу західних союзників.

Війна в Україні: контрнаступ

Україна довго готувалася до контрнаступу і влітку його почала. Хоча операція просувається не так швидко, ЗСУ все ж звільняють території від окупантів.

При цьому, на думку численних аналітиків, контрнаступ йде так, як потрібно, особливо якщо врахувати величезні мінні поля і те, як до нього підготувалися окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: