Сили оборони спостерігають застосування росіянами підводних човнів вже не вперше / фото REUTERS

Російські війська змінують тактику у морі та почали застосовувати підводні човни для запуску ракет по Україні. Про це сказав речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Ворог, розуміючи всю небезпеку виходу із захищеної гавані, наскільки це можливо, почав застосовувати саме субмарини. І зараз в морі так само перебуває "Варшавянка" 636 проекту, носій крилатих ракет", - повідомив речник ВМС ЗСУ.

Він зазначив, що Сили оборони спостерігають застосування росіянами підводних човнів вже не вперше.

Відео дня

"Зараз з’ясовується його причетність до нічних атак. У разі підтвердження це буде вже схоже на такий вибір тактики. Що все ж таки вони вирішили діяти саме у такий спосіб. Але, думаю, сьогодні згодом ця інформація буде доповнюватись", - сказав Плетенчук.

Як повідомляв УНІАН, днями Плетенчук зазначав, що носії російських крилатих ракет обмежені у своїх діях. Вони перебувають на військово-морській базі в Новоросійську - закрилися там і чекають. За його словами, єдине, до чого додумалися росіяни з новим командувачем, - це випустити у море один підводний човен проекту "Варшавянка".

Плетенчук зазначав, що протягом більш ніж пів року це був другий підтверджений факт застосування носія крилатих ракет. І одразу він повернувся на базу.

Вас також можуть зацікавити новини: