Дмитро Снєгирьов заявив про зміни в тактиці масованих атак РФ по Україні / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Російські окупаційні війська змінюють тактику масованих ракетних ударів по Україні. Про це заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

"Ви подивіться на частоту завдання ракетних ударів – чотири масові ракетні атаки за березень. Причому удари наносять саме по підприємствах енергосистеми, щойно українські екстрені служби приступають до нейтралізації наслідків удару. Тобто [енергетики] намагаються відновити, і на наступний день завдається повторний удар по цих же об'єктах", – зазначив він в ефірі телеканал FREEДОМ.

Снєгирьов підкреслив, що запас трансформаторів не безмежний, і окупанти це прекрасно усвідомлюють. Судячи з усього, саме тому противник "дає час на відновлення і потім, я не боюся наврочити, російська сторона буде застосовувати тактику саме масових ударів по енергетичній інфраструктурі".

Відео дня

При цьому експерт зазначив, що у військовій доктрині Росії прописане завдання превентивних ударів по енергетичній інфраструктурі противника. Мета таких атак – примус до капітуляції.

"Тому вони не будуть відходити від своєї військової доктрини. І завдання української сторони та президента України – в максимально короткі терміни переконати країни Заходу надати необхідну кількість систем ППО, про що і заявляв Володимир Зеленський. Нам критично необхідні Patriot і SAMP/T, щоб нейтралізувати ракетну загрозу, зокрема з використанням "Цирконів", – констатував Снєгирьов.

Атаки РФ по українській енергетичній інфраструктурі

За останні кілька тижнів російські окупанти неодноразово атакували об'єкти енергетичної інфраструктури в Україні. У Харкові внаслідок російських обстрілів знищено майже всю енергетичну інфраструктуру.

Зокрема, було зруйновано ТЕЦ-5. Об'єкт втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії для Харкова. На відновлення теплоелектроцентралі можуть піти роки.

Крім того, внаслідок обстрілу з боку РФ серйозно постраждала ДніпроГЕС. Швидко відновити станцію не вдасться, кажуть в "Укргідроенерго".

Вас також можуть зацікавити новини: