Росіяни планують масовані ракетні удари / скріншот

Навесні 2024 року Росія планує провести ще 2-3 масовані атаки по Україні, повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький, передає "РБК-Україна".

За його словами, росіянам потрібна певна пауза, оскільки запаси їхніх ракет виснажуються, однак ворог намагається тримати їх на рівні 900 одиниць.

"Зараз у Росії, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного і стратегічного рівня з дальністю понад 350 км. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет. Росіяни вже наближаються до цього ліміту", - сказав він.

Відео дня

Він додав, що за даними ГУР, Росія планує виробити близько 40 ракет Х-101 у квітні.

"Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 - саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет і "шахедів". Однак окремі локальні обстріли можуть при цьому тривати", - додав Скібіцький.

Масовані атаки Росії - прогнози

Нагадаємо, як заявила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, росіяни переорієнтовуються для продовження масованих атак по Україні:

"Ми знаємо, що ракетоносії у ворога є. Вони споряджені і заведені в пункти базування. Їхня готовність дуже висока. 2-3 години достатньо для того, щоб вони опинилися на бойовому чергуванні. Ми вже бачили, що під час підготовки до масованих ракетно-дронних атак ворог виводив ракетоносії, зокрема й підводні, на чергування".

Вас також можуть зацікавити новини: