Вороги на захопленій території Херсонської області катують людей, повідомили партизани / фото Emerging Europe

На окупованій частині Херсонської області російські загарбники разом з колаборантами проводять обшуки, б'ють людей та катують.

Супротивники у районі низки населених пунктів - Тарасівка, Великі Копані, Раденськ - "проводять каральну операцію", повідомляє військовий рух українців та кримських татар "Атеш".

"...Озброєні люди на військовій техніці за участі місцевих зрадників проводять обшуки, перевіряють мобільні телефони, б'ють і катують місцевих жителів", - йдеться у повідомленні партизан.

Відео дня

За відомостями "Атеш", окупанти дуже налякані активністю українських партизанів, особливо їх турбує Тарасівка. "Але ніякі заходи не зможуть зупинити рух опору", - зазначається на каналі.

Вороги на захопленій території Херсонської області катують людей, повідомили в "Атеш" / карта t.me/atesh_ua

Війна з Росією в Україні триває - які новини варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, українці на тимчасово окупованих Росією територіях практично позбавлені можливості відмовитися від російського паспорта.

26 червня в ефірі телемарафону голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що така паспортизація є одним із заходів, якими ворог намагається тиснути на людей на тимчасово окупованих територіях для того, щоб схиляти їх на свій бік, людей цією паспортизацією "дуже жорстоко шантажують".

За її словами, на кону стоїть фактично життя людей, бо без паспорта не отримаєш медичне обслуговування, не врятують тебе без паспорта з району лиха.

Гуменюк сказала, що на окупованій частині Херсонської області "гуманітарна ситуація кризова", і у людей немає питної води, немає продуктів, - вони обмінюють життя на цей "документ".

Вас також можуть зацікавити новини: