Унаслідок обстрілу Лимана загинули шість осіб / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Російські окупанти обстріляли Лиман на Донеччині з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу відомо про щонайменше шістьох загиблих.

Як повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, у суботу, 8 липня, ще п’ятеро людей зазнали поранень. "Близько 10 ранку росіяни завдали удару по місту з РСЗВ - поцілили у приватний сектор. Пошкоджено будинок і крамницю", - зазначив він.

Кириленко уточнив, що на місці працює поліція, а парамедики надають людям необхідну медичну допомогу. "Російські терористи продовжують бити по цивільному населенню Донеччини. Усі їхні злочини ретельно документуємо", - наголосив голова ОВА.

Відео дня

Триває війна - новини, які варто знати сьогодні

Через близькість до лінії фронту Росія щоденно обстрілює населені пункти Донеччини з артилерії, реактивних систем залпового вогню, безпілотників та авіації.

Зокрема, за минулу добу, 7 липня, через ворожі обстріли поранено п’ятьох жителів області: двох - в Авдіївці, по одному - у Катеринівці, Дальньому і Новомихайлівці.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення на Донеччині через російські обстріли загинуло 1 тис. 596 цивільних, а ще 3 тис. 809 - зазнали поранень.

Нагадаємо, вранці 8 липня Генштаб Збройних сил України повідомив, що упродовж минулої доби вороги здійснили близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, є постраждалі та руйнування.

Вас також можуть зацікавити новини: