Жданов висловився, що здатне кардинально переломити хід війни в Україні

На думку експерта, для перелому буде потрібен розгром армії РФ, а його може забезпечити тільки достатня кількість західного озброєння.

Кардинально переломити хід війни в Україні може розгром російської армії на полі бою, який стане морально-психологічним стресом для суспільства РФ і буде здатний його "пробудити".

"Росіяни досі варяться у своїй каші, пропаганда тримає у вакуумі практично все російське суспільство. Вони вірять в те, що у них друга армія в світі, а всі невдачі списують на те, що у нас, виявляється, тут воює купа американських, польських найманців", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Забезпечити розгром російської армії на полі бою здатне озброєння, додав експерт.

"Ситуацію на полі бою може переламати тільки озброєння, тільки зброя, причому зброя мобільна, далекобійна і високоточна. Сюди можна віднести літаки західного зразка, оперативно-тактичні ракетні комплекси, які ми досі просимо і не отримали, високоточні далекобійні боєприпаси для HIMARS з дальністю в 150 км у касетному варіанті, - сказав Жданов - Чим більше і чим швидше б нам поставили такі види озброєнь, тим швидше вирішувалося б питання розгрому ворожої армії на території України".

Винищувачі F-16 для України - заява Зеленського

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зізнався, що Україна розраховувала отримати від західних партнерів всього 12 американських винищувачів F-16, а домовитися вдалося про передачу значно більшої кількості літаків:

"Щодо F-16-головного літака нашого майбутнього флоту, є чітка домовленість з Данією, у нас буде 19 винищувачів, вони будуть йти різними етапами... Щодо ситуації з Нідерландами. Ми домовилися, що можемо розраховувати на 42 літаки, більше у них немає. З них на 18-ти ми будемо проходити навчання. Коли ми навчимося літати, ми зможемо отримати ці 18 літаків".

Вас також можуть зацікавити новини: