В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Останні масовані атаки Росії - сигнал того, що президент Росії Володимир Путина не зацікавлений у переговорах і припиненні вогню. Щоб перемогти РФ у військовому і психологічному відношеннях, підірвати російську пропаганду, зберегти союзи і захистити територію, Україні доведеться змінитися, пише журнал The Atlantic.

При цьому видання посилається на заяви міністра оборони Рустема Умєрова, який перерахував, що ж конкретно потрібно Україні для перемоги. Зокрема, він назвав такі цілі і завдання

  • найенергійніша і добре керована армія (потрібно набрати та навчити більше солдатів, а також дати ветеранам відпочити від бойових дій);
  • найсучасніша оборонна промисловість в Європі, якщо не в світі (потреби армії повинні бути пріоритизовані);
  • викорінення корупції, що залишилася, і безгосподарності;
  • "декомпресія" українських політичних дебатів.

Відео дня

Жодне з цих завдань не є простим, і будь-яка з них може поставити під загрозу більші, багаті і менш підготовлені до війни, пише видання.

Війна в Україні може закінчитися у 2024 році - умова

Нагадаємо, консультант зі стратегічного управління Стівен Копітс вважає, що, якщо нинішні вражаючі темпи втрат Росії в особовому складі збережуться, вони можуть скоротити війну на цілий рік.

"За офіційними українськими підрахунками, в листопаді і грудні росіяни втрачали всього близько 1000 осіб на день", - зазначив він.

За його підрахунками, за нинішніх темпів втрати Росії сягнуть 650 тисяч до кінця 2024 року. Він припускає, що коли це станеться, Москва може зіткнутися зі значним суспільним опором.

Вас також можуть зацікавити новини: