Окупанти зазнають великих втрат під Авдіївкою / фото УНІАН

Супутникові знімки детально показали серйозні військові втрати росіян в районі Авдіївки, де вони атакують і прагнуть оточити стратегічне місто на Донбасі.

Як пише видання Newsweek, на знімках, опублікованих Maxar Technologies і Planet Lab, Показані наслідки російського наступу в районі Авдіївки, який триває, незважаючи на початкові великі втрати серед атакуючих підрозділів.

Frontelligence Insight, відоме українське розвідувальне агентство повідомило, що на супутникових знімках видно понад 109 знищених російських транспортних засобів в період з 10 по 20 жовтня, "вказуючи на те, що за півтора тижні Росія втратила сили розміром з бригаду". Реальна кількість, додало видання, ймовірно,"істотно вища".

Відео дня

За даними Frontelligence Insight, "переважною більшістю жертв" були бойові броньовані машини, основні бойові танки та транспортні машини різних типів.

Незважаючи на повідомлення про те, що росіяни використовували застарілу техніку під час нападів, команда розвідагентства виявила значну присутність сучасних і модернізованих транспортних засобів та обладнання, задіяних у цих нападах.

@Tatarigami_UA

Масштаби втрат, додала Frontelligence Insight, тепер перевершили наступальні невдачі РФ під час битви за Сіверський Донець у травні 2022 року та в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023 року.

Аналітики Frontelligence Insight відзначили, що Авдіївська операція має високий пріоритет для російського військового командування. "Наша команда дійшла висновку, що противник планував цю операцію протягом тривалого часу, що робить це малоймовірним спорадичним рішенням", - пояснили ситуацію аналітики.

"Спостережувані закономірності переконливо вказують на те, що росіяни виділили значний час і ресурси для проведення цієї операції, що має на увазі їх очікування дуже високих втрат при досягненні цілей", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на свідчення серйозних втрат з боку Росії, наступ в цьому районі триває. "Кілька показників дозволяють припустити, що росіяни активно працюють над адаптацією тактики для підтримки операції. Це підтверджується перекиданням додаткових ресурсів з інших ділянок лінії фронту", - додали в Frontelligence Insight.

Ситуація в районі Авдіївки

ISW охарактеризував наступ росіян в районі Авдіївки як "операцію з виправлення ситуації", покликану відвернути українські сили від інших ділянок фронту. Незалежний Американський аналітичний центр додав, що нинішні російські сили в цьому районі навряд чи зможуть оточити і взяти сильно укріплене місто.

А в повідомленні Міноборони Великобританії йдеться, що російський напад на Авдіївку "сприяв 90-відсотковому збільшенню російських втрат".

Вас також можуть зацікавити новини: