З початку загострення ситуації гуманітарну допомогу до Авдіївки не завозять / фото ua.depositphotos.com

Під Авдіївкою не вщухають бої, ворог продовжує спроби оточити місто, однак українські війська утримують оборону та завдають росіянам шалених втрат на цьому напрямку. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

В ефірі інформаційного телемарафону він зазначив, що окупанти гатять по місту та позиціях українських військових з усього наявного озброєння. Барабаш уточнив, що за минулу добу немає інформації про поранених чи загиблих цивільних попри масовані обстріли росіян.

"Що стосується дій ворога по лінії оборони, то там вони активні, там тиші немає ніколи. Вони гатять з усього, що є в наявності… Не вщухають й стрілецькі бої. Не покидає ворог й спроб оточити місто та кидає на штурми на півночі й півдні міста все нові й нові свої сили", - розповів голова МВА. 

Відео дня

Він додав, що впродовж останніх двох діб росіяни намагаються з кількох напрямків наступати невеличкими групами та здійснюють спроби знайти в українській обороні слабку ділянку. Однак, ворог не має успіху, а ЗСУ відбивають усі його атаки й утримують оборону, завдаючи росіянам шалених втрат.

Барабаш також зауважив, що з початку загострення ситуації гуманітарну допомогу до Авдіївки не завозять. Він повідомив, що наразі у місті є резерв засобів гігієни, медикаментів та продуктів харчування, якого вистачить на 2-3 місяці.

За словами голови МВА, наразі з міста вивезли всіх дітей. Однак офіційно в Авдіївці залишається одна дитина - хлопчик, якого фізично не можуть знайти вже понад півроку. Неофіційно припускають, що дитина з матір’ю могли загинути, тому їх не можуть знайти. Однак Барабаш додав, що сподіваються на те, що хлопчик живий. Він уточнив, що пошуки дитини будуть поновлені, коли ситуація у місті стане спокійнішою. 

Наразі в Авдіївці, за даними місцевої влади, залишається 1599 людей.

Війна в Україні - ситуація в Авдіївці

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Ворог активно застосовує авіацію для атак по українських позиціях, однак українські війська утримують оборону та завдають росіянам чисельних втрат. 

Зокрема, на Авдіївському напрямку минулої доби російські загарбники безуспішно намагалися наступати в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького Донецької області. Там українські бійці відбили понад 10 атак росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: