У росіян почалися проблеми через наближення зими / фото REUTERS

Проблеми із забезпеченням зимовою формою у російської армії вже почалися. Українські розвідники перехопили телефонну розмову російських окупантів щодо цього.

Запис розмови опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України.

У розмові окупант скаржиться на погане забезпечення і командування, кажучи, що йому нічого вдягнути, а командири ставлять важкі завдання.

"Одягнути не*уй. Сьогодні на позицію їду. Де, на*уй, бушлати? Вночі вже зима, мало не мінус. Х*й що везуть, вже доводиться самому собі купувати", – говорить рашист на записі.

"Знаєш, командирів би дали нормальних, на**й, а то довбо***ів понаставлять, а потім ти повинен їхні накази виконувати, і від трьох до п'яти років тобі загрожує. Коли тебе на вірну смерть відправляє, а сам сидить, ховається бл**ь... Все проти нас, я взагалі не розумію цю х**ню... Задачі ставлять е**нуті. Хочеш – виконуй, не хочеш – їдь у в'язницю", – скаржиться росіянин.

Війна в Україні: прогноз на зиму

Полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан прогнозує, що взимку російська армія зіткнеться з масою проблем, їм буде складно воювати.

За його словами, РФ не готувалися до зимової кампанії, і тепер їй потрібно забезпечити мобілізованих росіян зимовою формою.

"Українські зими не стільки морозні, скільки вітряні і дощові. З таким співвідношенням вологи і температури російській армії буде дуже важко воювати", – заявив Світан.