Подоляк розповів, чого домагається Кремль / фото REUTERS

Росіяни прекрасно розуміють, що війну проти України їм не виграти, тому для них зараз найголовніше привести до зниження інтенсивності бойових дій, заморозити конфлікт і націлитися на зміну громадської думки на Заході. Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Росіяни будуть багато грошей витрачати на ерозію Західної громадської думки. Провокувати там втому від України. Вони і зараз це роблять... Вони намагаються на зовнішніх ринках дискредитувати вище політичне і військове керівництво України... Намагаються зіштовхнути лобами, - зазначив він. - Чому їм головне заморозити конфлікт? Тому що тоді це означатиме незмінюваність російського політичного режиму, там будуть фіктивні вибори... і це їхня мета".

Крім цього, як зазначив Подоляк, РФ буде дофінансувати ультраправий рух на Заході, щоб спровокувати хвилі протестів.

"Я не сумніваюся у тому, що буде ціла низка терористичних актів у різних європейських країнах для того, щоб їх налякати, щоб місцеві ізоляціоністські політичні групи говорили: "давайте перестанемо на зовнішньому ринку на щось реагувати", "давайте закривати кордони", "давайте більше вкладатися у внутрішню безпеку", - додав Подоляк.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, в рамках наступу ЗСУ звільнили населений пункт Урожайне. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках та мають певні успіхи.

Зараз ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника і ведуть контрбатарейну боротьбу.

Вас також можуть зацікавити новини: