Військовий експерт назвав загальні втрати українців у війні

Експерт підрахував, що серед втрат можуть бути 100 тис. важко поранених, які вже не повернуться до військової служби.

За підрахунками експертів, загальні втрати українців на війні складають близько 250 тис. осіб.

Про це заявив президент американського аналітичного фонду "Потомак", військовий експерт та екс-радник Маргарет Тетчер Філіп Карбер в інтерв'ю Голосу Америки.

"Я розмовляв з одним командиром, і він каже: у мене є взвод. Зазвичай бригада має 27 взводів, у нього залишилося близько 17. А у взводі, зазвичай, близько 30 солдатів. Він каже: я вбиваю по 10 росіян на кожного хлопця на день. Але навіть так за 30 днів мій взвод припиняє своє існування, за 30 днів я вбив 300 росіян, але втратив увесь взвод. Більшість командирів не підуть на таку крайню міру, і не дозволять знищити увесь взвод, його витягнуть і проведуть ротацію. Але це дає нам певне уявлення. А коли ви вбиваєте лише двох росіян за кожного українця, це взагалі не життєздатно", - пояснив він.

Разом із канадським генерал-лейтенантом у відставці Тревором Кадьє, Карбер представив свій звіт для НАТО щодо втрат українців.

"За нашими підрахунками — вони не остаточні, але дуже вірогідні — загальні втрати українців складають близько 250 тис.", - заявив він.

З них, за словами Карбера, близько 50 тис. вбитих та зниклих безвісти, з яких частина може бути в полоні, 100 тис. важко поранених, які вже не повернуться до військової служби та ще 100 тис. тих, хто одужує від отриманих травм і можуть повернутися до війська. 

Втрати України у війні 

Президент Володимир Зеленський вперше публічно розкрив втрати Сил оборони України за два роки повномасштабної війни проти РФ. Він зазначив, що з 24 лютого 2022 року по сьогодні на війні загинула 31 тис.  військовослужбовців.

Всі інші цифри, які називають проросійські сили у світі та Кремль - брехня, наголосив президент. Він додав, що це дуже великі втрати для України. Втрати росіян - 180 тис. Ще до 500 тис. росіян отримали поранення. Кількість зниклих безвісти президент не назвав.

Вас також можуть зацікавити новини: