У смузі відповідальності 5-ї ОШБ спостерігають, що якість особового складу противника впала / фото facebook.com/24th.brigade

Противник має успіх у зв’язку з наявністю свіжих підрозділів. На деяких ділянках фронту російські окупанти мають певний успіх у зв’язку з наявністю свіжих підрозділів.

"Все ще не вичерпано наступальний потенціал ворога на напрямку Іванівського, Кліщіївки та Андріївки", - сказав офіцер 5-ї окремої штурмової бригади Олексій Тарасенко в ефірі телемарафону.

При цьому додав, що зараз у смузі відповідальності 5-ї ОШБ вже спостерігають, що якість особового складу противника впала.

Відео дня

"Ті потужні штурмові групи, що були укомплектовані відбірними підготовленими бійцями, які були три тижні тому вже явно скінчилися. Зараз навіть, судячи з огляду тіл 200 противника, можемо сказати, що це ті самі частково мобілізовані, частково, можливо, кадрові військові, але в жахливому спорядженні, жахливо одягнуті, яких все ще вкидають в штурми малими групами і намагаються просунути в районі Іванівського, в районі Кліщіївки", - розповів військовий.

При цьому зазначив, що ворог сконцентрував свої зусилля в районі Часового Яру.

"Оперативною задачею противника є Часів Яр, зокрема, як мінімум є загроза штабам, які знаходяться в Часовомі Яру, загроза логістиці. На рубежі Іванівського поки що вдається стримувати противника", - додав офіцер.

Тарасенко розповів, що ворог бронетехніку останній тиждень не використовував, а знову повернувся до тактики використання виключно піхоти – групи від 3 до 10 осіб просувають там, де урбанізова місцевість – від будинку до будинку. За його словами, один будинок можуть атакувати тиждень.

Ситуація на фронті станом на 13 грудня - головні новини

За даними Генерального штабу Збройних сил України, протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень по лінії фронту. Зокрема, на Бахмутському напрямку наші воїни відбили п'ять атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Сили оборони України продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Вас також можуть зацікавити новини: