Попри наближення свят український уряд активно працює над проблемамит фронту / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 грудня, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, яка тривала майже три години. У відеозверненні за підсумками засідання він розповів, що обговорювали "питання військових, ветеранів, бригад, фортифікаційних укріплень та виробництва зброї". 

Президент України зазначає, що ведеться робота над реалізацією всіх домовленостей з партнерами щодо нових виробництв зброї – спільних виробництв та спільної ремонтної бази. "Завдання – максимально посилити Україну, і кожен місяць має додавати сил нашій обороні", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що свято Різдва вже близько. "І, хоч у багатьох країнах політична активність знижується, ми продовжуємо працювати максимально енергійно з усіма партнерами, які можуть допомогти зараз, які можуть підтримати в перспективі. І готуємо важливі зовнішньополітичні контакти до кінця року. Уся команда – наша команда, наших міжнародників – працює 24/7", - сказав Зеленський. 

Відео дня

Він подякував всім, хто воює заради України, і всім, хто забезпечує потрібний результат у кожній сфері.

Виробництво зброї в Україні

Як повідомляв УНІАН, Україна не тільки отримує зброю від західних партнерів, але й намагається сама поповнювати запаси, щоб бити по окупантах.

Нещодавно президент Зеленський повідомив, що в Україні вже виробляють по шість самохідних артилерійських установок "Богдана" на місяць і планується збільшення виробництва.

Президент також повідомив про поставки критично важливої зброї, яку надають західні партнери. Зокрема, триває виконання важливих оборонних домовленостей з нашими партнерами Україна отримали як дефіцитні ракети до наявних систем ППО, так і нові, сучасні зенітні комплекси. 

Вас також можуть зацікавити новини: