Ситуація на Авдіївському напрямку дуже складна / фото Telegram / Віталій Барабаш

ЗСУ вибудували оборону вздовж водойм на захід від Авдіївки.

Про це повідомляє експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке. З моменту відходу ЗСУ з Авдіївки 11 днів тому, російські окупанти просунулися на відстань до 5 км від Авдіївки, захопивши села Степове, Північне, Ласточкине і Водяне. "Вони наступають далі на захід широким фронтом загальною протяжністю 10-15 км", - зазначив Репке.

Він навів твердження командування ЗСУ про стабілізацію фронту на лінії Бердичі-Семенівка-Орлівка-Тоненьке-Первомайське. Там розташовані ставки і невеликі річки, які зручно обороняти. "Найближчими днями ми побачимо, чи справді їм вдалося вибудувати там лінію оборони і зупинити великий прорив", - підсумував журналіст.

Відео дня

Ситуація в районі Авдіївки

У свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW) йдеться, що окупанти просунулися на захід від Авдіївки. Геолоковані кадри показують, що російські війська просунулися в поля на південь і південний захід від Степового, а також на північний захід від Ласточкиного. При цьому в Інституті вказали, що російські пропагандисти оголосили про захоплення Бердичів і Тоненького, а також про захоплення більшої частини або всієї Орлівки. Однак ISW не підтвердив захоплення цих населених пунктів окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: