У районі Бахмута тривають важкі бої / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти просунулися на захід від Бахмута на тлі триваючих позиційних боїв.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили, що російські воєнкори заявили про нібито просування далі окупантів в Іванівському і, що тепер контролюють половину або більшу частину населеного пункту. Однак у ISW підкреслили, що не побачили візуального підтвердження цих тверджень.

Крім того, у звіті йдеться, що окупанти просунулися на захід від Авдіївки. Геолоковані кадри показують, що російські війська просунулися в поля на південь і південний захід від Степового, а також на північний захід від Ласточкиного. При цьому в Інституті вказали, що російські пропагандисти оголосили про захоплення Бердичів і Тоненького, а також про захоплення більшої частини або всієї Орлівки. Однак, на тлі важких боїв, що тривають, ISW не підтвердив захоплення цих населених пунктів окупантами.

Відео дня

Також окупанти просунулися на захід від Донецька на тлі триваючих позиційних боїв. На цьому напрямку російські воєнкори також повідомили про "перемогу" - нібито їхні війська просунулися в Красногорівці, однак насправді ЗСУ витіснили російські війська з Красногорівки за кілька годин після входу в населений пункт.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Ситуація на Авдіївському напрямку складна й динамічна. За вчора на Авдіївському напрямку було відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське і Невельське.

Частковий успіх, який подекуди на цьому напрямку має ворог, пов’язаний з тим, що російські війська підтягують резерви та застосовують більші сили.

Вас також можуть зацікавити новини: