Ні Україна, ні її західні партнери не були готові до війни, яку розв'язала Росія / фото УНІАН

Війна змінюється досить швидко і стає більш технологічною. Про це в ефірі "1+1" в рамках телемарафону розповів начальник групи безпілотних систем штабу 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ Юрій Філатов.

За його словами, "ми дуже швидко проходимо різні етапи війни", і з самого її початку йшлося, що це "війна дронів".

"І насправді це наш єдиний шанс протистояти такому великому ворогу, в якого практично необмежені людські ресурси, ресурси фінансові, ресурси по матеріально-технічному забезпеченню, конвенційною зброєю, звичаною. Тому ми потроху переходимо, все більше і більше насичується поле бою всілякими технологіями", - розповів військовий.

Відео дня

Водночас Філатов визнав, що ні Україна, ні її західні партнери не були готові до війни, яку розв'язала Росія.

"Яка була війна? Війна була: Ірак, Афганістан, якісь локальні конфлікти з кратною технологічною перевагою насамперед, коли є повністю домінування в повітрі, коли є перевага технологічна у зразках озброєння. ... Ті зразки, що є, вони забезпечували перевагу, цього було достатньо - навіщо витрачати більше? ... Про це багато говорили, але мало робили. Це визнають самі наші партнери", - констатував він.

Війна в Україні - останні новини

В неділю, 17 грудня, російські окупанти втратили штурмовик Су-25. Ввечері один із російських Telegram-каналів повідомив, що в небі над Миколаївською областю з російської установки "Бук-М3" був збитий український Су-25. Його нібито збили поблизу населеного пункту Єлізаветове. При цьому в Україні є тільки одне селище з такою назвою – у тимчасово окупованому Криму.

Також УНІАН повідомляв, що авіація та ракетники ЗСУ завдали серію ударів по росіянах. Водночас, за повідомленням Генштабу, внаслідок російських терористичних атак є загиблі і поранені серед цивільного населення. Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Вас також можуть зацікавити новини: