нардепи приїхали в зону ООС / фото REUTERS

В зоні Операції Об'єднаних сил на Донбасі подекуди бувають обстріли, попри режим припинення вогню.

Про це розповів народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук в ефірі телеканалу "Україна 24". За його словами, обстріли з боку російських окупантів лунають там, де лінія розмежування є "вузькою".

Читайте такожУ штабі ООС відзвітували про порушення бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі (відео)

Відео дня

"Перше, настрій хлопців (військових – ред.) є загалом позитивний. Вони знаходяться в спокійному стані, вони радіють тому, що є режим тиші. Хоча можна сказати, що в багатьох місцях пострілів не чути вже давно, але кожна точка, я не буду називати конкретику, від іншої відрізняється. В деяких, де лінія розмежування є вузькою – 100-400 метрів, там постріли все ще лунали і подекуди лунають, обстріли бувають", - повідомив нардеп.

Водночас нардеп додав, що в деяких місцях постріли "не чути вже дуже давно, і дехто з хлопців взагалі не знає, що таке обстріли".

"Другий висновок – всі, хто є тут, чудово розуміють, що це не вигадана історія, і чудово розуміють, що звідти не віддають наказу припиняти вогонь. І це залишається проблемою для України, яку треба вирішувати в тому числі дипломатичним шляхом", - додав він.

Поїздка нардепів від "Слуги народу" на Донбас