Нардепи прибудуть в Костянтинівку приблизно о 12:00 / фото REUTERS

Близько ста народних депутатів від «Слуги народу» сьогодні прибудуть з робочою дводенною поїздкою на Донбас.

Про це в коментарі УНІАН повідомила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Читайте такожКравчук озвучив етапи реінтеграції Донбасу

Відео дня

«Ми в потязі… прибуття в 12 з копійками в Костянтинівку на вокзал. Після цього ми ділимося на менші групи по 10-12 людей і після цього кожну групу будуть закріплювати за якоюсь бригадою. Ми разом з військовими їдемо на місце їхньої дислокації, потім вони будуть відповідати за нашу програму. Ми будемо ночувати, це на два дні поїздка. Власне, де наші військові ночують та харчуються - там будуть і народні депутати. Назад повертаємося також потягом», - заявила Кравчук.

Загалом вона відзначила, що більшість народних депутатів з фракції «Слуга народу» вже були на Донбасі і в приватних поїздках, і коли були виїзні засідання.

За словами Кравчук, для депутатів важливо поспілкуватись з військовими та мирним населенням стосовно того, що для них означає період припинення вогню на Донбасі.

«Ми хочемо також поспілкуватись із цивільним населенням, з тими, хто проживає неподалік лінії розмежування. Дуже важливо, що ця поїздка відбувається саме під час припинення вогню», - зазначила вона.

Кравчук також додала, що засідання фракції «Слуга народу», скоріше за все, вже відбудеться після приїзду в Київ.

«Ми будемо працювати малими групами, щоб покрити більшу територію. Малі групи будуть розпорошені і в Луганській та Донецькій областях по лінії розмежування», - зауважила вона.

Відповідаючи на запитання, скільки народних депутатів сьогодні прибудуть на Донбас, Кравчук зазначила: «Я точну цифру не можу сказати, тому що в кожному вагоні є багато народних депутатів і приватним транспортом вони приїжджають - я думаю, що точно близько ста депутатів буде. Були депутати, які буквально вчора були змушені здати квитки, бо погано себе почували або тільки перехворіли лікар заборонив їм після пневмоній приїжджати в польові умови».

Поїздка нардепів від "Слуги народу" на Донбас

Президент України Володимир Зеленський 20 жовтня анонсував поїздку 120 депутатів від партії «Слуга народу» на Донбас 21-22 жовтня.