"Вогонь навіжений, дим навіжений": киянин розповів про удар по Софіївській Борщагівці

Чоловік вказав, коли розпочалася "бухканина", яку влаштувала Росія.

Мешканець Софіївської Борщагівки розповів деталі "бухканини", яку зранку 23 січня організувала Росія Києву ракетним ударом.

За словами чоловіка, він мешкає поряд з будинком, який пошкодили уламки ракети. Було 06:45, коли почалася "уся ця бухканина", пригадав він УНІАН.

Він зазначив, що в зоні удару стояли "навіжені" дим та вогонь. Спалахнули припарковані машини поряд з епіцентром вибуху, до них неможливо було нормально підійти. 

"Миттєво загоряється оця вся будівля, гаражі ці загоряються, дим навіжений, вогонь навіжений. Не можна підійти за 10 метрів! У машинах горюче було, почали баки вириватися, туди підходити неможливо було", - каже він.

© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН

Спогади киян про страшний ранок 23 січня

Зранку ударом РФ також пошкодило спорткомплекс та майстерню Київського коледжу архітектури, будівництва та управління. Страшними спогадами з УНІАН ділився директор установи Валерій Булгаков, пригадуючи про кров та постраждалого чоловіка, якому намагалися допомогти.

Також ще один мешканець Києва розказав українським ЗМІ, що вибігав з власної хати у тому, у чому був, щоб врятуватися. Небо стало червоним, потім був удар, заявив він.

За даними КМВА, станом на 11:23, відомо про 22 постраждалих у Києві (13 з них госпіталізовано). Нагадаємо, що сили ППО зранку збили 21 ракету РФ, проте ворог запустив майже у половину більше цілей.

Вас також можуть зацікавити новини: