Юрій Гудименко переконаний, що росіяни будуть помирати за Путіна мовчки і роками / фото Міноборони РФ

Молодший сержант ЗСУ Юрій Гудименко пояснив, чому російська влада може обрати сценарій затяжної війни проти України.

Екс-лідер "Демсокири" для телеканалу "Еспресо" заявив, що російський народ буде терпіти все і таким чином населення РФ роками відправлятимуть помирати на війну.

"Я абсолютно точно впевнений, що в Росії немає якихось справді ліній в голові, на яких вони думають, що війну далі не можуть продовжити. Закінчиться в них артилерія - будуть саджати людей з автоматами, закінчаться автомати - будуть битися з "мосинками", закінчиться військове взуття - будуть саджати в лаптях, їх ніколи не цікавили такі деталі", - зазначив Гудименко.

Відео дня

Військовий додав, що все, що цікавить Кремль - це можливість продемонструвати щось своєму народові й видати це за шалений тріумф, отримати нагороди й підвищення у званні.

"Й так само ми не одноразово бачили, коли росіяни не можуть реалістично оцінити ситуацію через те, що їхня брехня у внутрішніх паперах на стільки не відповідає реальності, що створюється реальність дубль два", - додав боєць ЗСУ.

Чи готовий Путін завершувати війну

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація не може воювати, як раніше, і готується "здати назад". Саме тому були ліквідовані ватажки ПВК "Вагнер" Євген Пригожин і Дмитро Уткін, а терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) узятий під варту. Таку думку озвучив правозахисник, засновник Gulagu.net Володимир Осечкін.

Осечкін водночас не береться стверджувати, що війна в Україні скоро закінчиться. Однак він упевнений, що в тому форматі, в якому вона велася Росією, вона далі тривати не може.

Вас також можуть зацікавити новини: