Путін готується здати= назад: правозахисник побачив сигнал наближення кінця війни / колаж УНІАН, скріншот з відео

Російська Федерація не може воювати, як раніше, і готується "здати назад". Саме тому були ліквідовані ватажки ПВК "Вагнер" Євген Пригожин і Дмитро Уткін, а терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) узятий під варту. Таку думку в інтерв'ю озвучив правозахисник, засновник Gulagu.net Володимир Осечкін.

"Система тріщить по швах. Система втомилася. Вона не може продовжувати в тому обсязі воювати, в якому вона починала воювати навесні і влітку 2022 року. Проблеми з боєприпасами, проблема з величезною кількістю людей, які не хочуть в армії служити і або біжать, або просять про евакуацію, або саботують на місцях вказівки і накази. Тому тут особисто я бачу, спостерігаю, що система, можливо, готується до того, щоб здати якоюсь мірою назад", – сказав він.

Осечкін водночас не береться стверджувати, що війна в Україні скоро закінчиться. Однак він упевнений, що в тому форматі, в якому вона велася Росією, вона далі тривати не може.

"Я не хочу зараз бути супероптимістом і говорити про те, що завтра може закінчитися війна. Але очевидно, що в тому форматі, в якому вона була ще там півроку тому, вона вестися з боку Росії не може. Повторювати подібне тому, що було під Бахмутом... У них немає такої кількості людей, немає ось цих ось жорстоких систем, які б на передок, на передову гнали б щодоби тисячі людей, ні боєприпасів. А відкочуватися назад при наявності в тилу таких персонажів, як Гіркін, Уткін, Пригожин вони собі не можуть дозволити", – додав він.

Навіщо Путін усунув ватажків ПВК "Вагнера" 

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк певен, що на цьому етапі повномасштабної війни російському диктатору Володимиру Путіну не потрібні штурмові загони з професійною підготовкою і виучкою військовослужбовців. Замість цього йому потрібно десятки тисяч мобілізованих, яких можна кидати на забій, чекаючи можливості додепресувати міжнародне співтовариство, щоб воно втомилося від війни в Україні і почалися переговори.

Вас також можуть зацікавити новини: