Внаслідок ворожого авіаудару по Яворівському військовому полігону загинули дев’ять осіб / фото УНІАН

В результаті ворожого авіаудару під Львовом по Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон) загинули дев’ять героїв.

В результаті атаки постраждали 57 осіб, розповів під час прес-конференції очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

За попередніми даними, Львівщину супротивник обстріляв з російської території.

Відео дня

"Сьогодні (13 березня - Ред.) Львівщина піддалася удару. Удар був здійснений ракетами, попередньо, літаками з Саратова - з Росії піднялися літаки, здійснили удар на бойовому своє курсі, не залітаючи на територію...", - сказав чиновник.

Козицький додав, що, за попередніми відомостями, було випущено понад 30 ракет.

"...Спрацювала система протиповітряної оборони, певну кількість було збито. Під удар потрапив Яворівський полігон, на даний момент 57 людей травмовані…, перебувають у лікарнях, дев’ять героїв загинули… на даний момент здійснюється гасіння пожежі", - заявив він.

Міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter закликав країни Заходу закрити небо над нашою після ракетних ударів російських окупаційних військ по Яворівському військовому полігону.

"Росія атакувала Міжнародний центр миротворчості та безпеки біля Львова. Там працюють іноземні інструктори. Інформація про жертви уточнюється. Це нова терористична атака на мир і безпеку біля кордону ЄС - НАТО. Необхідно здійснити заходи, аби зупинити це. Закрийте небо", - наголосив Резніков.

Зранку 13 березня стадо відомо, що у Львові було оголошено повітряну тривогу. У мережі повідомили, що в обласному центі було чути два сильні вибухи.

Місцевий депутат Ігор Зінкевич повідомив, що вибухи - результат роботи української протиповітряної оборони по російських ракетах.

Вибухи на Львівщині пролунали вперше з часу вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські війська вдерлися до України.

Ворог спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ, Чернігів, Маріуполь, Харків, Херсон та Житомир.

Вас також можуть зацікавити новини: