Військовий експерт попередив про загрозу російсько-білоруського наступу на Україну

Україні з Білорусі фактично у будь-який момент загрожує напад, вважає директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Військовий експерт-директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак вважає, що для України однозначно є загроза російсько-білоруського наступу.

Білоруси не хочуть брати участь у війні з Україною, і в армії Білорусі та силових структурах країни міг би бути опір, якби на білоруській території не знаходилися війська РФ, розповів експерт в інтерв'ю "РБК-Україна".

"...Я думаю, що тут однозначно може бути російсько-білоруський наступ, якщо він відбудеться. Тому що самі білоруси взагалі не хочуть брати участь у цій війні...", - заявив співрозмовник.

На його думку, зараз українська сторона ні від чого не застрахована.

"...Напад (на Україну з боку Білорусі - Ред.) може статися фактично у будь-який момент. Варто розглядати саме з такої позиції...", - вважає Бадрак.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські війська вдерлися в Україну. Зокрема, вороги увірвалися в нашу країну з Білорусі. Також з білоруської території не раз обстрілювали українські військові та цивільні об'єкти.

У Генштабі Збройних сил України наприкінці червня попередили, що Білорусь може допомогти РФ у війні проти нашої країни - надати окупантам зняту зі зберігання військову техніку та озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: