Українські пілоти щодня б'ють по позиціях росіян / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Авіація Сил оборони України за 27 травня завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ, а також три - по зенітно-ракетних комплексах РФ

Також, як повідомляє Генштаб ЗСУ, українські воїни за 27 травня знищили три російських БПЛА різного типу.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння і військової техніки, 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів і ще один важливий військовий об'єкт противника", - йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Відео дня

Що стосується ударів росіян по українській території, то за 27 травня війська РФ завдали 10 авіаційних ударів і здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Стріляли по позиціях українських військ і по населених пунктах.

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою", - попередили у Генштабі.

Втрати Росії в Україні на 27 травня - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку вторгнення орієнтовно склали вже 206 200 чоловій особового складу. За останню добу українські бійці ліквідували близько 480 російських окупантів.

Також Росія втратила на бою бою в Україні: 3799 танків, 7442 бойових броньованих машин, 572 РСЗВ, 329 установок ППО, а також 2941 БПЛА оперативно-тактичного рівня.