Нові втрати Росії: озвучено свіжі дані про удари авіації та ракетників ЗСУ

Зокрема, уражено район зосередження озброєння, військової техніки та два пункти управління росіян.

Авіація Сил оборони України за 27 травня завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ, а також три - по зенітно-ракетних комплексах РФ

Також, як повідомляє Генштаб ЗСУ, українські воїни за 27 травня знищили три російських БПЛА різного типу.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння і військової техніки, 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів і ще один важливий військовий об'єкт противника", - йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Що стосується ударів росіян по українській території, то за 27 травня війська РФ завдали 10 авіаційних ударів і здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Стріляли по позиціях українських військ і по населених пунктах.

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою", - попередили у Генштабі.

Втрати Росії в Україні на 27 травня - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку вторгнення орієнтовно склали вже 206 200 чоловій особового складу. За останню добу українські бійці ліквідували близько 480 російських окупантів.

Також Росія втратила на бою бою в Україні: 3799 танків, 7442 бойових броньованих машин, 572 РСЗВ, 329 установок ППО, а також 2941 БПЛА оперативно-тактичного рівня.