У Зеленського розповіли про втрати окупантів під Бахмутом та Соледаром

Подоляк наголосив, що росіяни не перехопили ініціативу на тому напрямку.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія могла втратити під Бахмутом і Соледаром Донецької області до 20 тисяч окупантів. Він наголосив, що російські загарбники не рахуються із втратами і сконцентрували в районі Соледара майже все боєздатне угруповання.

"Росіяни сконцентрували там практично все, що в них було боєздатне, включно з залишками контрактної армії – спецназ та десантуру, але це лише "залишки". Там "тьма" зеків, яким байдуже куди йти і як воювати. І ще там є військові з ПВК "Вагнера". Тобто Росія сконцентрувала ці війська поряд з Бахмутом та Соледаром. Проте їм не вдається захопити хоча б щось на околицях Бахмута, тому вони пішли на Соледар", – розповів він в інтервʼю "24 каналу". 

За словами Подоляка, це ударне угруповання. Радник глави голови ОП зазначив, що росіяни "так люблять воювати ще з радянських часів – концентрують все, що можуть з живої сили, артилерії та боєприпасів на одному напрямку". 

"Неможливо сказати точно, які втрати має російська армія на цьому напрямку. Але це не тисяча чи дві – це 10, 15 чи навіть 20 тисяч за весь час наступу біля Бахмуту та Соледару. Вони там втрати не рахують. Для росіян там принципово захопити хоча б щось, щоб можна було 2 тижні говорити про те, що вони умовно "захопили північну околицю міста Соледар", що вони "ведуть шалені бої в центрі Соледара", що це "вирішить питання війни та миру" і тоді "Україна впаде", – продовжив він.

Крім того, Подоляк зазначив, що для внутрішньої аудиторії росіяни вже тиждень говорять про "ефективне просування на Бахмутському напрямку, і тепер на Соледарському".

"Але підкреслю, що це не так – росіяни не перехопили ініціативу, і вони так само воюють, як і раніше – концентрують велику кількість військ біля Соледара. Але це не дасть жодного перелому у війні. Єдине, що мені шкода зі всього, що там відбувається – це кількість наших хлопців, які за 17 градусів морозу мають тримати автомати в руках добами. Це тяжко. Ми втрачаємо своїх людей, але Росія вже не зможе переламати хід цієї війни", – резюмував Подоляк.

Ситуація в районі Соледара та Бахмута

Українські сили ведуть запеклі бої за утримання Соледара, російські окупанти не змогли прорвати українську оборону зайти в тил захисникам міста. Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий зазначив, що за добу ворог 91 раз атакував місто артилерією, але українські артилеристи б'ють у відповідь. 

На Ставці верховного головнокомандувача окрему увагу учасники приділили боям у Бахмуті й Соледарі. При цьому президент Володимир Зеленський наголосив, що підрозділи, які боронять ці міста, забезпечуватимуться боєприпасами й усім необхідним оперативно та безперебійно.

Крім того, Maxar Technologies показала, як виглядають Соледар та Бахмут Донецької області, де точаться запеклі бої з російськими окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: