Артилеристам під Бахмутом стало легше, каже військовий / скріншот

Епіцентром протистоянь залишається відтинок фронту Соледар-Бахмут. У самому Соледарі вулиці міста щодня переходять із рук у руки. Окупантам треба це місто, щоб відкрити дорогу на Бахмут.

Як йдеться в сюжеті ТСН, українські артилеристи під Бахмутом проводять ефективну контрбатарейну боротьбу. ЗСУ знищують російські гармати як за допомогою старих радянських гаубиць, так нових німецьких.

Та найбільша радість українських артилеристів - у них нарешті з'явилися  дефіцитні снаряди 152 калібру. А головне - вони вітчизняного виробництва. 

"У нас і більше снарядів, й більше стало далекобійної артилерії, яка може контрбатарейно працювати, партнерської високоточної артилерії. Тому артилеристам, за моїм досвідом, стало суттєво легше", - каже український оборонець.

Ситуація у Соледарі та в Бахмуті

Вже кілька місяців точаться запеклі бої на Бахмутському напрямку. Наразі найскладніша ситуація у самому Бахмуті та в Соледарі. Українським військовим доводиться відбивати щоденно серію атак російських окупантів, завдаючи їм колосальних втрат.

12 січня 2023 року в українському Міноборони повідомили, що у районі Соледара тривають жорстокі бої, ворог безуспішно намагається прорвати оборону та зазнає значних втрат. Цього ж дня у Командуванні ССО повідомили, що понад 100 російських окупантів знищено в районі Соледара.

Супутникові знімки показують, що в результаті боїв Соледар та Бахмут були практично знищені, вони перетворилися на руїни.

Вас також можуть зацікавити новини: