ЗСУ відбивають десятки атак щодня / фото Генштаб ЗСУ

За 6 травня на фронті в Україні зафіксували 87 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Війна в Україні - ситуація на фронті 6 травня

Зазначається, що на "найгарячіших" напрямках фронту ситуація така:

На Сіверському і Слобожанському напрямках артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Відео дня

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 9 атак; під артилерійським і мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 4 атаки; від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 11 атак; під артилерійським і мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 22 атаки; артилерійським і мінометним обстрілам піддалися близько 20 населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку російські війська 14 разів намагалися прорвати оборону; під артилерійським і мінометним вогнем окупантів опинилися понад 10 населених пунктів.

На Оріхівському напрямку росіяни 5 разів атакували позиції ЗСУ; артилерійським і мінометним обстрілам піддалися близько 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра; здійснили 2 безуспішні атаки на позиції наших військ у районі населеного пункту Кринки; артилерійського та мінометного обстрілу зазнали близько 20 населених пунктів.

Втрати Росії в Україні 6 травня - нові дані

Як повідомляє Генштаб, авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу росіян, підрозділи ракетних військ вразили 1 артилерійський засіб РФ, а сили ППО знищили 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

Тим часом російські війська завдали 2 ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах:

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури".

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні станом на ранок 6 травня попередньо становили 475 300 чоловік особового складу.

Вас також можуть зацікавити новини: