Експерт прокоментував часте збиття російських літаків українськими військовими / фото ua.depositphotos.com

ЗСУ змогли навчитися обходити новітні російські системи захисту, аби збивати ворожі літаки. Про це голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан сказав в ефірі інформаційного марафону.

"Будують наші Сили оборони якраз таку ефективну протидію російським бомбардувальникам. Я нагадаю, росіяни вважали, що саме бомбардувальники Су-34 і в парі з С-35 можна захистити, і що вони можуть безперешкодно на значній відстані, до 70км, просто закидати наші позиції бомбами", – сказав Кузан.

Експерт додав, що росіяни просували твердження, що літаки Су-35 можуть конкурувати з західними моделями.

Відео дня

"Як бачимо, наші системи протиповітряної оборони вражають і одні, й інші літаки", – зауважив він.

Також у нього запитали, чи можуть росіяни щось вигадати, аби захистити подібну техніку від ударів українських сил.

"Для прикриття можуть відправляти туди винищувачі і перехоплювачі. Звичайно, у них є потужні радари і є відповідне ракетне озброєння, але станом на зараз нам вдається при мінімальній кількості саме засобів ППО – це пускові (установки) і ракети, і очевидно, що ми здійснюємо такі пуски з землі, – обійти усі новітні технології ворога і уразити їхні бомбардувальники. Дійсно, поки вони не придумали як протидіяти власне таким нашим атакам", – резюмував Кузан.

Збиття російських літаків

27 лютого впродовж доби Силам оборони України вдалося збити два російські літаки Су-34 на сході.

Командувач Повітряних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук наголосив, що за таких втрат бойової та спеціальної авіації росіяни мали б замислитись, принаймні на якийсь час припинити "авіаційні м’ясні штурми".

Варто зазначити, що, за офіційними даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ворожа армія втратила 665 одиниць авіації. Зокрема, йдеться про 340 літаків та 325 гелікоптерів. 

Вас також можуть зацікавити новини: