Нові втрати РФ: Генштаб розкрив подробиці потужних ударів української авіації

У Луганській області ЗСУ знищили значну частину озброєння та військової техніки, яка транспортувалася залізничним транспортом.

Протягом поточної доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів, підтверджено ураження 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також одного зенітного ракетного комплексу противника.

Про це йдеться в оприлюдненій у Facebook оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 щодо російського вторгнення.

Зазначається, що ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та три склади боєприпасів.

В Генштабі повідомляють, що, за попередньою інформацією, в районі залізничної станції в місті Антрацит Луганської області, українські воїни знищили значну частину озброєння та військової техніки противника, що транспортувалася залізничним транспортом.

"Кількість та характер ушкоджень уточнюються", – сказано в повідомленні.

В Генштабі повідомляють, що, за уточненою інформацією, підтверджено знищення значної кількості особового складу противника за попередні дні.

"Так, в результаті ефективних дій Сил оборони в районах населених пунктів Хлібодарівка Донецької області, Токмак Запорізької області та Токарівка Херсонської області, окупанти втратили до 150 осіб загиблими та близько 100 – пораненими. Також знищено 3 комплекси С-300 та до 10 одиниць іншого озброєння та військової техніки", – сказано в повідомленні.

Втрати Росії в Україні

Раніше повідомлялося, що встановлено імена понад 7500 російських військових, убитих на війні в Україні. На поточному тижні стало відомо про перші бойові втрати серед мобілізованих росіян після 21 вересня.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 14 жовтня в Україні ліквідували 64 тисячі 300 рашистів. Також знищено дві тисячі 521 ворожий танк та 5172 броньованих машин.