РФ зазнає колосальних втрат на війні в Україні / фото Міноборони РФ

Російські військові, які прийшли з війною до України, зазнають масштабних втрат. З початку повномасштабного вторгнення РФ вже втратила 88 тисяч 880 путінських вояк.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, за добу українські військові знищили 500 російських окупантів. Також армія противника втратила 3 танки (з початку повномасштабної війни - 2 тис. 914).

Крім того, за добу у Росії поменшало бойових броньованих машин на 6 штук (загалом з 24 лютого 2022 року 5 тисяч 872). Також ЗСУ знищили одну артилерійську систему РФ (всього 1 тис. 902 штуки).

Відео дня

Не дорахувалася путінська армія й семи БПЛА оперативно-тактичного рівня. Всього з початку повномасштабного вторгнення захисники України приземлили 1 тис. 562 російські дрони.

Загальні бойові втрати РФ в Україні / інфографіка УНІАН

Втрати ЗСУ на війні проти Росії

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наприкінці серпня заявляв, що у війні із РФ загинули вже майже 9 тисяч українських героїв.

У липні Володимир Зеленський в інтерв'ю WST заявляв, що втрати українських військових на фронті значно зменшилися порівняно з піком бойових дій у травні та червні 2022 року.

У жовтні заступник міністра оборони Ганна Маляр із посиланням на командувача ОК "Південь" Андрія Ковальчука заявляла, що співвідношення втрат серед українських та російських військ на півдні України становить приблизно 1 до 6,5.

Вас також можуть зацікавити новини: