ЗСУ знищили російську РСЗВ на Кінбурнській косі / фото УНІАН

Збройні сили України знищили на Кінбурнській косі російську РСЗВ, артилерійську установку та склад з боєприпасами.

"Що стосується Кінбурнської коси, там є підтвердження про знищення нами напередодні реактивної системи залпового вогню і артилерійської установки, в тому числі і складу з боєприпасами, якими ворог намагався тероризувати морські транспортні шляхи", - повідомила в ефірі інформаційного телемарафону керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Щодо ситуації на Херсонщині, Гуменюк зазначила, що українські підрозділи продовжують "контрбатарейну протидію", яка є наразі основним способом бойової роботи. Вона додала, що оскільки лінія фронту, яка проходить через річку Дніпро, обумовлює можливість працювати тільки дистанційно, тому українські воїни продовжують нищити потужності ворога і намагаються створити "буферну зону", щоб відкинути ворога якомога далі. За її словами, свідченням того, що робота українських бійців ефективна є спроби ворога забезпечити собі протиповітряну оборону. "Вони намагаються посеред житлових кварталів, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, розташувати протиповітряну оборону, прикриваючись місцевим населенням. Це ускладнює нам роботу, але не робить її неможливою", - наголосила Гуменюк.

Відео дня

Вона також повідомила, що ворог сьогодні протягом дня з мінометів обстрілював правий берег. Окупанти влучили в подвір’я і вбили родину – матір з двома дітьми. "На жаль, є втрати серед місцевого населення. І наша робота спрямована на те, щоб відкинути ворога якомога далі", – наголосила вона.

Втрати Росії 5 березня - що повідомлялося

Раніше повідомлялося, що 5 березня авіація Сил оборони України 10 разів вдарила по районах зосередження особового складу та військової техніки військ РФ.

А підрозділи ракетних військ і артилерії цього дня уразили два пункти управління армії РФ.