Бійці ЗСУ, які утримують Бахмут, - герої / t.me/Pavliuk_KSV

Полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан пояснив, чому українським бійцям так важливо утримувати Бахмут.

Як заявив він в інтерв'ю УНІАН, обстановка біля Бахмута Донецької області дуже важка, особливо в останні два тижні, коли росіяни кинули всі сили, які у них тільки були:

"Вони посилили "Вагнер" лінійними частинами, підтягнули певну артилерію. Вийшла авіація. Сам по собі укріпрайон не вигідно залишати нашим військам. Справа не у місті, а саме в укріпрайоні. Це тандем між часом Яром і Бахмутом - два гарнізони, які один одного прикривають. Вихід за Часів Яр відкриє росіянам дорогу в бік Дружківки, Краматорська і Слов'янська".

За його словами, може бути ухвалено рішення про вихід з Бахмута з подальшим підйомом і утриманням кряжу в районі Часів Яру, все буде залежати від оперативної обстановки.

Світан зазначив, що перше завдання будь-якої армії - це нанесення максимальної шкоди армії противника, і саме в районі Бахмута ЗСУ останнім часом знищували найбільшу кількість росіян:

"Там хлопці просто герої. А ось щодо подальшого використання цього гарнізону рішення буде ухвалювати вже військове керівництво на місцях".

Битва за Бахмут - останні новини

Раніше повідомлялося, що ЗСУ знищили 15 груп "вагнерівців" у Бахмуті за одну ніч.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що російським військам не вдасться найближчим часом оточити Бахмут Донецької області.

Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин заявив, що відступ ПВК "Вагнера" від Бахмута призведе до того, що фронт посиплеться.