Російські втрати на нашій землі серйозно зросли / скріншот

Втрати Росії у війні за добу зросли на 1 250 осіб та "перескочили" психологічну позначку - тепер становлять понад 468 тисяч.

Загальні втрати ворога на 30 квітня 2024 року тепер наблизилися до нової "червоної лінії" - становлять 468 720 супротивників, повідомили Сухопутні війська Збройних сил України на своєму каналі в Telegram. "Мінусовано" також чимало ворожого озброєння - дві крилаті ракети, один засіб протиповітряної оборони, дві реактивні системи залпового вогню та 26 артилерійських систем.

Супротивники також втратили десятки одиниць бронетехніки:

Відео дня
  • 39 бойових броньованих машин;
  • 22 танки.

Крім того, ліквідовано ще три ворожі безпілотники оперативно-тактичного рівня, три одиниці спецтехніки та 33 одиниці автомобільної техніки й автоцистерн.

Ворожі втрати на українській землі за добу серйозно зросли / інфографіка УНІАН

Триває війна в Україні - новини, які сьогодні варто знати

Супротивники намагаються рухатися вперед на низці напрямків, і отримують від українських воїнів гідну відсіч навіть попри те, що Сили оборони мають значно менше живої сили, техніки та боєприпасів. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 29 квітня 2024 року становили приблизно 467 470 окупантів.

Нещодавно США схвалили надання Україні десятків мільярдів доларів безпекової допомоги. В американському Інституті вивчення війни (ISW) попереджали, що на фронті ситуація може погіршитися, якщо росіяни посилять атаки, щоб скористатися вікном можливості, яке для них відкрито до прибуття на нашу територію американської допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: