Бійці готові зробити ворогу "гаряче" / скріншот

Готові на 80%. На Харківщині проходять навчання добровольців "Гвардії наступу". Вже другий місяць новобранці вдосконалюють медичну, тактичну та вогневу підготовку.

Тренують їх військові штурмової бригади "Спартан", які торік відбивали Харків від росіян. Як проходить вишкіл, йдеться в сюжеті ТСН.

"Вся команда повинна була тримати над собою колоду як укріплення. Двоє перших носять боєприпаси, потім кидають шину і доносять також патрони. Якщо перший не міг щось зробити, другий йому допомагає. Дуже важлива командна робота", – пояснює військовий бригади "Спартан" з позивним "Барні".

Тут – чоловіки від 20 до 53 років. Військовий з позивним "Давид" тут найстарший, він вступив до лав "Гвардії наступу" після того, як росіяни поранили його 26-річну доньку напередодні її весілля.  

"Бійці підготовлені, я вважаю, на 80%. Щодня проходять різні види занять, найголовніше – це тактична та бойова підготовка", – заявляє один з інструкторів. Йдеться про ближні та дальні бої, ураження цілей.

Штурмовики бригади "Спартан" торік відбили наступ на Харків, а тепер набирають добровольців для звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зазначається, що половина новобранців  тут – без бойового досвіду. 

"Гвардія наступу" в Україні

Ціль створеної Міністерством внутрішніх справ "Гвардії наступу" - участь бійців у звільненні окупованих територій України. Тут військових вчать штурмувати, оборонятися, надавати меддопомогу.

Командири підрозділів "Гвардії наступу" – це відкриті, публічні особи. А списки рядових бійців не будуть оприлюднювати.

Україна готує військових у бригадах "Гвардії наступу", а не поліцейські війська з кийками та газом, наголошували у МВС.

Вас також можуть зацікавити новини: